Thursday, 3 September 2009

Last post before Eid

Teddy's new hobby


.Gardening.





My new hobbies



Hobby #1

.Cooking.


here are some of my kitchen's madness

clockwise : Rainbow pudding, sweet sour siakap, pau & magelek / masala vadey





To Mai,

I owe you a recipe.

Here it is.

(By the way,
It's my own version of pudding.
Not my mom's that you used to make)




Custard pudding with corn




1 cup of custard flour
1 cup of condensed milk
1/2 cup of sugar
3 1/2 cups of water
1 can of sweet corn
(creamy corn is preferable)


Mix all ingredients together in a pot
Stir under low heat

Stir until it boils
colour turns into golden & sticky

Taste it to know either it's done
..as long as it doesn't taste like flour.. ;p



Pour it into container and let it cool

Serve it just like that or add milk & mix fruits



For milk,

1 can of condensed milk
1 can of water
1/2 cup of sugar

Warm it under low heat




Simple yet delicious

Soft, smooth and creamy.. Yummy!




Hobby # 2

.Beading.


Hard to believe that I actually can sew something..







Our Wall of Fames


.Finally done.


5 pictures with 5 destinations

Paris. Dubai. London. Rome. Singapore






Notice our Little Teddy's head wrapped with cloth?

it's for his head protection.
boleh?


Takde jual helmet keselamatan untuk baby ke?
especially for babies yang dah mula buas macam budak ni
Terhantuk sana-sini




Little Teddy's milestone


.7 months old.



He..


* can stand while holding onto something *
* cruises while holding onto furniture *
* understands object permanence *
* searches for hidden objects *
* can climb the stairs *
* drinks from a straw *




Ramadhan


.No fun without Teddy.



I'm going back to BP tomorrow
Will be staying there until Eid

Teddy is off to Bangkok.. again

Hopefully he'll be back as soon as he can







although this is a bit too early


but

I'm wishing you guys


Salam Aidil Fitri
Maaf zahir dan batin












8 stalker (s):

  • Atiqah

    Wah.. Ni dah kira master chef. Best la rmh landed boleh berkebun. Nak resepi mahelek tu boleh.. Ngan rainbow pudding.. Nampak sgt2 menyelerakan!!

  • zura_betty

    wah.., nie betul2 suri rumah yang power nie..! ehehehehe..,
    makin comel si kecik tu..!
    geram betul tgok badan dia.., gebu sgt..! huhuhuhuhu

  • Rai

    wahh..besnya jadi surirumah..bermacam macam hobi dia.. jelesnya kita..ehehhe..raya tahun ni saya beraya di Johor. Most probably raya kedua gitu balik kampung ayah kat BP..Mana tau kalau terserempak dengan kimi ke kan..hehehe

  • Ayu SHAMZA EaRyMuA

    sama la jugak kita, memasak.. tp selalu tak sempat amik pix da abis kena ngap oleh 2 monster ni.. kegilaan yang datang tiba2 selepas kawen.. always browsing for a new recipe everyday.. keep up our main hobby dear! hehehe.. if umah dekat, sure aku da tukar2 makanan ngan ko..

  • lily lotus

    so tempting lah the foods..hehe..salam aidilfitri too sis ;)

  • mysavvy

    Salam sis. Just nak bagitau, I rasa seronok sgt bila baca blog U neh. Rasa macam bertuahnya U ada 1 happy family. Actually, I'm searching for words "savoc" coz i'm one of the members (Savvy Owners Club). Hubby U join savoc ke? Apa nickname dia? Bukan apa. Tak pernah jumpa rasanya. So, Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin.

    * sorry coz baca semua story U dari A-Z. Rasa macam baru lepas tgk movie je. Tahniah kerana ada bakat dalam blogging. Teruskan :-)

  • Yazid Husain

    selamat hari raya
    maaf zahir batin

  • Pinky Angel

    atiqah,
    biasa2 je.bkn terer mana pun. resepi sila google sbb bkn resepi aku pun. aku pun google gak. pastu lupa dah. hehehe.. soriii

    zura,
    power dari segi apa tu?saya mau powerrrr.. kikiki.. bdk kicik itu gebu mcm mommy dia. genetik kot

    Rai,
    saya surirumah tp semua benda tu cuma bole dibuat time hubby ada.time mlm. siang2 tak mungkin la nak buat semua tu..sibuk jg bdk kicik tu je la.. raya ke2 giliran rumah mentua di selangor la pulak.hehe

    ayu,
    tu la kan.. tp aku takla terer mana pun masak. kdg jd, kdg nye tak.. hehe.. ikut nasib..

    sis lily,
    salam aidilfitri!!

    mysavvy,
    salam.. hubby nye nickname bluesazzy. jarang join TT. pnh 2x join paintball savoc and few gaths je. saya pun join gak dulu, pinkyunki. hubby bwk savvy biru, saya bwk savvy merah. happy family kan? kikikiki...
    * baca semua ke?aiseh..malu, malu.. blog lama2 dulu mcm blog kanak2 riang je. by the way, thanks for the compliments. sgt bangga. kembang idung nih.. hehehe

    yazid,
    selamat hari raya, maaf zahir batin.

Related Posts with Thumbnails