Tuesday, 17 January 2006

Ada apa dengan nama

Orang panggil aku Yun
Orang kenal aku sebagai Yun
Tapi orang tak tau siapa nama aku

Yuhana

"Hahahaa... buat lawak betul!!camne la leh jadik YUN..tipula" diorang kata.

Takla.. Ilyana nama aku

"Huahahahhaaa.. Lagila aku tak caya. Nama tu tak sesuai ngan ko"
Kene gelak lagi aku. Sukatilah nak percaya ke tak..

Tak.. Betullah nama aku Ilyana
Apasal tak percaya?

Ilyana takde maksud. Liyana adala..
Liyana bermaksud yg lemah lembut

..OoooOOoo..patutla diorang tak percaya..

Nama tu kan 1 doa
tiap2 hari orang panggil nama kita, maknanya orang doakan kita

korang tak nak doakan aku jadi lemah lembut ke??

Nama aku pendek je, Ilyana (bukan Elyana penyanyi tu..or yg blakon iklan impian illyana. Huhh..eksploitasi nama aku!!)

Kawan2 dari skolah rendah panggil nama penuh, ILYANA
Kawan2 perempuan kat SAMURA (sc muor) dulu panggil ILYA
Kawan2 lelaki kat SAMURA dulu panggil IL
Junior kat SAMURA panggil KAK ELNA (ngahahaha..jual nama glemer kat junior suh diorang hafal)
Mama panggil ANA
Ada kawan yang panggil YANA
Teddy panggil ANN
**ab beng panggil KINKY ANGEL
**cik PMS panggil PINKYUNKY
**zuhri panggil SITI YUNALIZA
Kawan2 kat matrix KMNS dulu panggil YUN
..sampai skang orang panggil YUN..
dah 5tahun++ nama aku YUN

Kenapa YUN?
kenapa nama tu gak yang lekat ngan aku sampai skang?
Heran sebab bila suh panggil ILYANA / ILYA / IL / ANA / ELNA / YANA orang suma kerut dahi.
Nama2 tu nmpk macam tak sesuai dgn aku
YUN paling sesuai

Patut tukar nama dalam IC aku jadi ariYUN ke, YUNizawati ke, YUN Pek Ngo ke..
"Hi..nama saya YUN"
Barulah senang nak perkenalkan diri aku sendiri lepas tu.

Ni tak..

"Nama siapa?"
"..yun.."
"Nama betul apa?"
"..ilyana.."
"ilyana?? Apasal jadi Yun??"
..kan ke panjang aku nak kene explain..


Tapi aku tak kisah
Aku suka nama YUN

Sejarah nama tu?
..HahahahHAhaa...

Simple.

Dulu aku suka nyakat orang

Tiap kali sakat mesti diorang jerit, "mangkuk aYUN ko!!!"




55 stalker (s):

  • zuhri

    siti yunaliza???

  • bertique

    hahaha zuhri! hahahah hahahah hahaha

    siti yunaliza!!!

    ilyana best sket kot .. lagu apa yg famous tuh, tak tertahan akalku .. ke apa ke ..

  • zuhri

    betik, apa punya lagu la engko dengar tu?

  • pinky angel

    zuhri
    errmm..gud idea. Better than Yun Pek Ngo.hahaHAhaa.. believe me, 1 of my classmate used 2 call me dat name.

    bertique
    hahahahaaa...

    erm, tu artisnye ELyana. Lagu tu lagu fav nina a.k.a fuzz. X sangka dia minat gak lagu mlayu.hehe..

    zuhri
    ask nina 4 dat song

    zuhri n bertique
    dah start la tu.. buat comment org nye space jd chat room dia...

    hahahhahaaa...

  • bertique

    eh nina pun suka ker? laa dah jodoh nak buat camna ;) (zuhri ko jgn jeles) .. walaupun ko ada no lebih awal dr aku, keh keh keh .. lagu elyana ko tak tau?? ish ish ish .. tolak markah dah beb :P

    ooo yun pek ngo best gak, i ada kawan nama dia lagik best .. SOO FAN WAN. aku rasa nak kenalkan kat ah beng, dia pun nerd gaks :D ah beng ko nak tak ??

    zuhri, ko tak mo buat analisa nama ker? alang2 dah berchatting kat tmpt si yun per ngo nih ..

    keh keh keh

  • pinky angel

    bertique
    oit..oit!!
    Yun Pek Ngo, bkn Yun Per Ngo..
    lain dah maknanye tu..

    sekeh kang..sekeh, sekeh pale dia!

    SOO FAN WAN?hahahhaaa.. so fun la nama dia. mesti mak bapak dia klaka orgnye. sesuai ngan ab beng..

  • pinky angel

    bertique
    pengor tu bahasa jawa kan?? not so sure apa maksud dia. Leh terangkan sket tak???

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    "biar berdentum, langit runtuh, dan menghempap diriku"...err..singing to elyana's song.

  • zuhri

    betik, pasal nina pun suka lagu tu, aku akan cari cd tu esok jugak kat pyramid...hehehehe

  • pinky angel

    random nina
    aku tak pnh berjaya menghafal lirik lagu tu.hehe.. Nak phm pun payah. Brp kali tah aku kene tanya ko

    zuhri
    wahh.. nina's charm pun smpi ke sini. Tak cukup lg ke chatroom kat blog nina?hehe..

  • Cik Puan Muda Stress

    atleast nama you bukan Chan Chong Cheng (nama sebenar, senior i kat skolah). atau zuhri. muahahaha (gelak evil)

  • pinky angel

    cik puan PMS
    hehehee.. Parents dia mls nk PK lama2 kot nak bg nama apa.

    Zuhri ok wut..?My pet bro nama dia zuhri,lahir waktu zohor. aren't u zuhri?

    p/s:zuhri, i dah backing u ni. U igt free2 je ke? hehehee...

  • bertique

    yana
    ye ker?? pengor? ntah la .. malas la nak bukak kamus jawa .. :P

    zuhri
    giler ah ko nih psycho la .. nina tak suka org saiko beb :P wahahaha


    nina
    ... tidak tergadai tata susila ku
    yang menggambarkan siapa diriku

    keh keh keh

    ni baru betul chatting room!

    >:)

  • zuhri

    cik puan - sengaja cari pasal la tu. kang i bakar kostum wondewoman tu baru tau, terpaksa la u jogging naked...hahahaha

    pinky - nope i wasn't born during zohor. my mum said i was named after imam zuhri, one of the perawi hadith. tak ada masalah nak belanja makan...err hot dog 1901?

    betik - esok aku nak belajar main gemelan la pulak...kehkehkeh

  • pinky angel

    bertique
    aperla.. buang karen je letak shoutbox kat luar tu. Siap leh letak avatar lg. Dia leh lak chat kat sini. Tapi takpe, menaikkan ke fofularan blog ni. dankyu

    zuhri
    tanak..1901 murah. Nak sans fransisco pizza + banana split + spageti + lasagna +++

    Nak order semua tu. Kalau tak abis, leh bwk balik bagi kura2 iris mkn. Tak membazir.

    serius ke nak main gamelan? Y don't u tubuhkan 1 kumpulan, then bitau kitorang bila nak blaja. Kene bayar la sket, tp murah je.. Skali main RM5 kot. Ye ke fuzz??

  • Cik Puan Muda Stress

    dulu kat itm kena amik gamelan untuk KO. tak la kena, tapi disebabkan i ni jenis femalas kena panas/berpeluh, amik la gamelan sebab kelas dia ada aircond. ha ha.

    *zuhri* -ye ke tuuuu? mana besday present aiii???

  • pinky angel

    cik puan pms
    chehh..
    hahahaa..i mula2 kene paksa ngan nina, tp lama2 suka lak. Kdg2 benda ni leh buat duit gak.

    *zuhri*
    nak besday prezen gak!! bln 4 ni igt la.(hahaha..lama lg)

  • Cik Puan Muda Stress

    dear pinkYUNky, (commercial gak nama ko, cam nama artis japang).. lu main instrument apa? gong?

  • zuhri

    pinky, takat san francisco tu tadak halnya. boleh aku bungkuskan sekali untuk nina...ish, nina lagi. kesian dia, sure tersedak-sedak dia kat kelas tu...hihihi

    ur birthday bulan 4? i punya bulan depan, so my birthday pressie dulu ye. alamak, cik puan punya birthday hari-hari...ni yang tak tahan

  • zuhri

    nak tubuhkan team gamelan tu, kena pakai berapa orang? ada 11? berapa striker? berapa defender? keeper ada jugak ke? main sorang-soang tak leh ke? betik, engko nak join aku tak?

  • Cik Puan Muda Stress

    halo pak imam!
    gi benti keje, bukak kedai makan la... asik nak bagi orang makan je, baik bukak kedai trusss.

    gamelan ala2 futsal je, 5 sebelah boleh, 7 sebelah boleh.. tapi kalau ada abang betik, baru i nak join. setakat ngan u, baik gi makan naan je.

  • zuhri

    cik puan, u memang double standard. kalo nak main gamelan ajak si betik. kalo makan naan, ajak i. tak apa...tak apa...i nak main dengan nina ajer...and also pinky (sorry darling...hehehe)

  • bertique

    nampaknya i sorang jek la kena layan cik pms main gamelan. tak pe .. jom kita main jom. tapi biler??

    i mmg nak blaja menda2 nih, sebab aku ni buta art sket ok. tapi i suka musik, lebih2 lagi musik keroncong - serious tak tipu.

    kalau dah terer i nak main lagu metallica guna gamelan, boleh tak?? so cik pms, kalau u tak de i pun tak mo join kumpulan kesenian krabubaten kg mengkudu ko zuhri :P.

    hehehe

  • pinky angel

    cik pms
    hurm..pinkyunky..best gak ek? hehe..
    aku main saron jek. Kdg2 gendang, yg lelain tu leh sket2 jek. Nina plg eksepert. Jurulatih gamelan tu..

    zuhri
    she's on diet rite now. Jgn bg dia mknn2 yg bk kalori. i tak. Hahahhaa...

    zuhri
    ha, ikutla nasihat cik PMS tu. Dia tak tipu kali ni. hehe..

    cik PMS
    roti naan akan menggemukkan. Sia2 joging nanti. Order spageti je dahla.

    zuhri.. again..
    u nak main ngan nina & i? errr.. i tak layan 3some ni.
    =p

    bertique
    bile lg nak tunjukkan bakat terpendam tu? 3 orang je tak cukup. Kene ajak ab beng skali.haha..

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    zuhri...
    over nye you...i pun takde cd perempuan tu!..
    hahaha

    wah everyone's suddenly interested in gamelan nih..promo baik ni yun...
    charge fee for trainers rm25 per hour...usually classes is around 2 hours...che ye ye je aku promote..

    takde sape yg dpt main dgn i ....
    i jadi instructor k!...
    sape salah main..i SEBAT....
    hehe...BDSM la plak...hahaha..shpank!!!

  • mental muz

    pinky = yun. oklah janji ada gak nama. dari org panggil hoi aje. tapi ilyana kan sedap bunyinya

  • pinky angel

    FuZznina
    saper nakal2 spank je, no mercy

    mental muz
    hehe.. panggil ilyun la mcm tu. ilyana + yun. eh, tanakla.. call me angel. haha (lebih2 lak)

  • bertique

    ko dengo tuh zuhri, suma tokleh main ngan nina. dia nak jadi instructor tau .. so suma kena main gamelan.

    aku tak pe, aku leh main ngan cik pms :P

    but seriously, i'm interested. kat ne? biler training? berapa kosnya?

    btw, zuhri mentang2 la si nina nak sphank sesapa yg buat salah, ko jgn sengaja buat salah tau :P

  • Cik Puan Muda Stress

    siyes ke nina instructor? wahh ske! ske! studio kat ne? leh la gi lawatan sambil belajar ngan betik. (notice nama zuhri tidak digunakan disini)..

    betik, bila? dimana? pukul berapa kita akan berjumpa dan bermesra? eh. bergamelan i mean..

    zuhri - makan ati la yew.

  • la femme √©crivain

    aa?gamelan?
    *lost

  • kel@mbu

    jangan bagi nama anak yang tak ada makna..
    nanti dia jadi anak yang tak bermakna..
    hehe..:)

  • pinky angel

    bertique
    kalau seriyes, mcm me kata td..kene tubuhkan 1 group, pastu kompemkan ngan cik nina kita. Stakat 3 orang tak yahla..atleast 7++orang. Training atas permintaan group tu Tp biasanya weekend.Sabtu pagi ke..mcm tu la.

    Kos, sbb korang ni 'pakcik-pakcik kayo' kitorang cincai kira, RM 100 sorang, tiap kali main. Hahahhahaaa.. Takdela. Nina dah bgtau tu ha..Check balik la

    cik PMS
    seriyesss... instructor bertauliah. Dia ada sebijik bonang kat umah dia.

    la femme iris
    *aku pon lost
    (rasanya blog ni psl nama,tapi tibe2 citer pslgamelan lak.kompius2)

    arn_mohazo
    yup..i'm still ilyana yang lemah lembut. =p
    welkam arn..don't be 'serik' 2 visit my blog again. hehe

  • bertique

    cik pms, i pun ske! ske sgt :P. tak sabor jugak nak bergamelan bersam yew! ahaks.

    mmm .. so far baru si betik, zuhri, cik pms (partner i :P), yana campur nina baru 5. tak cukup nih .. kalau 5 org tak leh ker?

    nina jadi instructor cum player la.

  • Wong Ah Beng

    i still like your name kinky angel
    :)

  • pinky angel

    bertique
    no no..cik nina kita takleh jadi player.Nnti u all blaja main2, nnti dgr nina main gamelan sorang2 jek. Psl dia dah terel.

    ++saper nak shpank korang kalo nakal2 nnti??

    ab beng
    okay, okay beng beng lahling..
    wa sudah apdet di blog wa.sila tgk blog wa..

  • zuhri

    hellooo pinkkkkkyyyyy...*check blog la femme, please dahling*

    cik puan, engko memang mudah berubah hati tapi i tak kisah, there are more than enough ladies around here...hahahaha

    ajak ah beng sekali main gamelan la

  • pinky angel

    cik PMS
    u ada tgk komen i terlebih tak?? kat luar tulis 36 comments.kat sini kira cuma ada 35.heran tul..

    *buat2 tak nmpk the last comment tu*

  • bertique

    *rujuk kpd jawaban kepada komen saya drp yana*

    ni yg kawe tok seh pahe nih, kejap kata gamelan kena at least 5-7 people. pastu, ckp nina leh main gamelan sensorang. apa nih?? konfius laaa ..

    and btw, apa nama group gamelan kita nnt? dah kebetulan entry kali ni sekitar "ada apa dgn nama" baik decide trus kan??

    *self-destruct mode ON*

  • Oreos

    a rose by any other name smells just as sweet :)

  • Cik Puan Muda Stress

    (pandang kiri, pandang kanan) tatau aaa pinyunky.. phantom comment kot.. eeiii seram gak ek.. kat blog pun ada pengcomment hantu. ingat masa mengundi je ada pengundi hantu.

    cadangan nama kumpulan gamelan:
    1) Bukan Gamelan Biasa (uwekk)
    2) Blogelan (macam bogelan, i like)
    3) Kumpulan Gamelan Kg Atap Tanpa Zuhri. muahhahahaha (i know, i dem keji)

    what say you people?

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    wahh..tak cukup tak cukupp...5 org mane cukup!...

    cik pms...
    LOL...blogelan!...bagus name tu..ni mesti org igt stail jawa to the max group ni...hahahha.......

    bertique&zuhri...
    jgn rebut..
    please take your number
    chewah..

  • pinky angel

    bertique
    tabley, tabley.. jgn degil. 5orang sket sgt. Sia2 je kitorang nak aja. hehe.. Sj je nak suh orang shpank dia la tu..

    oreos
    my lahling oreos..ur owez shoo schweeeeet la!

    cik PMS
    hohoho..ngerinye.. ngerinya..
    we should have put the word 'zuhri' in the SPAM section so dat he kenot comment/become the pengkomen hantu.

    *mode gelak ala2 penjahat dlm citer industan ON*


    Fuzzy Nina
    blogelan? i like.. ada unsur2 lucah terselit. hahahhaaa

  • Wong Ah Beng

    hoh hoh hoh.. >:)

  • Cik Puan Muda Stress

    so it is set then. if we (ever) find enough ppl to bergamelan, then thats the name.

    sapa salah main kena bogel!!
    sesuai ngan tema nama.

    miah miah miah miah
    *mode gelak gatal ON*

  • pinky angel

    ab beng
    lu sudah jadi santa klaus ka ab beng? krismas sudah habis.sudah mau masuk chineese new year..

    cik PMS
    wow..interesting!! nice, nice..

    ape kata, skali salah ketuk note lagu kita stripkan org tu satu persatu. huahahahhahaaaa....

    *mode imaginasi liar ON*

  • pinky angel

    cik PMS
    i rasa spam mode utk *zuhri* berkesan sbb pengkomen hantu tu dah tak brani masuk. huahahhahaaa....

    takut ke zuhri? =p

  • bertique

    now only i know, why you get work-up, and all the err super-imaginary story line.

    semuanya gara2 blogelan!

    err nina, main gamelan pun kena pakai no? mak aiihh .. susah betul skang nih, suma pun pakai no.

    org sekarang main gamelan dah tak pakai tangan ekk?? :P

    *lawak tak jadi mode ON*

  • pinky angel

    bertique

    hahahhahahaaa...
    klaka la u punya lawak tak jadi tu

    hahahahahaaaa...

    "sekarang dipersilakan kumpulan BLOGELAN naik ke pentas utk menyampaikan lagu mereka..."

  • Cik Puan Muda Stress

    enche zuhri ada golf tournament ini hari. petang/malam karang mesti dia tunjuk muka gak laa.. tengok la kalau tak caya.. dia takleh hidup tanpa kita punya. sama seperti betik tak boleh hidup tanpa aii.. awww...

    hahahahhaha
    *cik puan terlampau mode ON*

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    blogelanblogelanblogelanbloglelan
    bloglelanbloglelanbogelanbogelanbogelan
    sorry peeps...testing my typing skills

  • pinky angel

    cik puan
    baru bangun ke cik puan??morning! hehe..

    wahh.. tau je schedule en. zuhri.Ada apa2 ke? Adakah gado2 slama ini cuma utk kaver line? hahaha...

    ok, ok..sori.Usik je.Kita geng.

    Btul tu, zuhri takleh hidup tanpa kita suma. hahahhahaaa....

    *mode gelak keji ON*

  • pinky angel

    nina

    blogelan ke bloglelan? hehee...
    aku prefer blogelan gak.

  • bertique

    cik pms dahling, jgn ler gitu. i segan tau .. rahsia rumahtangga maa ;). u know i cannot live without you what .. you my bulan, you my bintang, matahari, ujan ribut taufan banjir all you you know :P

    eh apsal tak de org nak tunjuk muka kat i??

    *konfius mode ON*

  • pinky angel

    oit, oit..

    ape ni?? berchenta kat blog orang lak..

    SPAM! SPAM!!

Related Posts with Thumbnails