Wednesday, 4 August 2010

Emosi

Cik Diari,

Saya tengah emosi sekarang ni.
Dari tengah malam tadi saya diserang emosi negatif.

HDD baru saya tak dapat dikesan oleh komputer!
..dan ia ada kena mengena dengan 'safe removal'.
Kepada sesiapa yang mempunyai laptop tertamanya DELL,
(Laptop lain jarang ada masalah ini kecuali DELL)
sila hati-hati dengan amaran safe removal nya ya?
Sila jangan terus tutup PC sebelum anda betul-betul yakin
external anda selamat untuk dibuka.

Nanti jadi macam saya.


Saya emosi kerana semua data-data kesayangan saya sudah dimasukkan ke dalamnya.
Saya emosi kerana telah bersusah-payah memuat-turun siri Chuck Season 3 berhari-hari
Saya emosi kerana telah mengosongkan laptop Toshiba saya
Saya emosi kerana saya BARU je dapat HDD tu minggu lepas dari Teddy.

Walaupun sekarang saya dalam proses memulihkan datanya,
tapi yang keluar bersepah-sepah tanpa folder asalnya.
Kejam.
Tak tahulah nanti berapa banyak masa
yang saya akan ambil untuk mengemaskannya kembali.
(saya sentiasa pastikan PC saya kemas. Tiada icon/folder yang bersepah)

Tak apalah.
Asalkan saya dapat kembali semua data saya.


Nasib baik saya ada ini,
Pengubat jiwa lara saya..





Alamak,
Teddy..

Tengoklah rambut budak tu dah kembang semacam.
Sila jalankan tugas anda ye?

7 stalker (s):

  • E.d.Y

    pernah jadi..tension giler...tapi sabar2...

  • Pinky Angel

    edy,
    dah ok dah.. berjaya betulkan setelah seharian bertungkus-lumus. pening2 jadinya. ;)

  • Hamzah Ian

    cun cun gambar budak tu.. haha

  • E.d.Y

    nasib dapat recover balik semua...tp kadang2 ada file yang corrupt..file yang penting lak tu...mmg tension

  • Pinky Angel

    hamzah lan,
    cun mcm mak dia la..hehe

    edy,
    betul tu! kdg2 yg kita nak tu la yg corrupt. rasa nak gigit je hdd tu kdg2. hehe

  • Joy

    Hope you were able to recover all your files. If you were in Norwich, I'd be able to help you. Good luck!

    Thanks for visiting Norwich Daily Photo and leaving your comment. Come visit again tomorrow!

  • Pinky Angel

    joy,
    can't believe that u did read my blog although it's not in english.. thanks! ..and thanks for your concern. I got it all fixed by the way.. ;)

Related Posts with Thumbnails