Tuesday, 27 December 2005

1 hari di KLCC

Place : Burger King
Time : 4.30pm

Date : 25 Dec 05


Tgh aku dok berangan sorang2 tu tiba2 ada 1 boy, dlm umo 9-10 thn lalu dpn meja aku. Dia pandang aku, aku pun senyumla. Terus dia patah balik, tarik kerusi depan aku, tgn menongkat dagu + senyum ala2 nak mengorat aku. Tergelak aku. Dia bangun n kwn dia kejar dia, sibuk bertanya "siapa tu??siapa??"

B4 dia balik, dia lalu lagi tepi meja aku. Dia ketuk meja aku dengan hujung jari dia, toleh ke belakang pandang aku + bagi senyuman nakal.

haHahaha.. Memang buat aku tergelak sgt2. Senyum sorang2 aku kat situ. WaHhh..kecik2 pun dah pandai ngorat awek! kalau berdiri sebelah aku lepas sket dari pinggang aku je tu.


Place : I-SeTan

" i want M-size please.. "
" badan mcm u ni pakai L la. U tengok saya. Saya pakai L.. "

HuahhhHHh... Hangin 1 badan aku. Nak bandingkan badan aku ngan dia lak. Nyonya tua tak sedar diri!! Ko igt aku gemok sgt macam kau ke??

" Hey, i punya baby-T semua M size tau! "
" ya ka?? Mana boleh. Tak muat. Lu try ini L size dulu.."

Pemalas punya nyonya tua!!! pala hotak dia. Rasa nak sekeh2. Dalam bengang2 tu aku try gak.

'Huhh.. Tak lawa pun!! Murah, tak lawa, takde kualiti, dan aku muat kalau size tu lg kecik..'

(p/s: aku mmg chubby, tp still muat baby-T size M gak. Sila jgn tertipu dgn gambar. Kamera aku pandai buat magic. Orang gemok nmpk kurus, tak lawa mcm aku pun leh nmpk mcm muka ct nurhaliza. haha)

Pulang balik. "tak mau lah!!" Blah dalam rasa bengang yang amat sangat.

Jalan2 lagi


Place : Mana Tah (KLCC lagi)

Terserempak ngan Rudi. Selalu borak online je ngan dia. Ni 1st time borak live. Dia yang tegur aku dulu. Kalau tak mmg aku tak perasan. Dok jalan syok sendiri. hehe..

Jalan2 dan terus berjalan..


Place : Surau

"Kak! ..err.. akak sedar tak baju akak koyak?"

Aku chek baju aku. Blakang belah kiri baju koyak. Besar gak weh.. dlm sejengkal. Sket lagi dah leh nmpk tali bra.

" Thanx yek bgtau.." Aku senyum simpul, malu2 sket.

hahaHa.. Sebenarnya aku dah tau dah. Baju tu kain dia nipis sket. Reput kot. Ntahla.. Tapi syg gile, baru gak beli tu. Masa pakai tu, aku dah sedar ada koyak sket. Dlm stengah cm pjg je.. Selamba pakai.. Tah camne leh makin besar lak koyak tu. Agaknye aku bukak baju ganaz sgt time try baju tadi. Bengang punya pasal..

Naseb baik leh cover lagi. Aku cover ngan handbag aku. Rudi pun tak perasan tadi. Kan Rudi, kan?? haha..

Gi toilet cpt2. Nak tukar baju baru. Bukak tag harga, terus pakai. Bau kedai lagi baju tu. Lantakla.. darurat.


Place : 1901 Hot Dogs

Kaki dah rasa mcm nak tercabut. Sakit gile. Time kat Kinokunya tadi pun aku leh bukak kasut jap. Penat berjalan..

Dok lepak 1901 jap. Bukan lapar sgt pun. Cuma nak cari tmpt utk merehatkan kaki.

Order air mango n sausage. Makan dengan bahagianya sbb akhirnya dapat merehatkan kaki yang keletihan ni. Ada 2 mamat pandang2 aku semacam.

'Apa yang best sgt tgk pompuan mkn sausage??!..'

Hehe.. Aku lak yang emo lebih2. Penat.. penat..


**Begitulah kisah 1 hari aku di KLCC. Sekian, terima kasih. Hehe

36 stalker (s):

  • bertique

    hek eleh .. apa nih, g shopping tak ajak pun ...

    :P

  • aikly

    place : depan VINCI, KLCC

    Apsal aku cam kenal jerk mamat ni? herm, saper ekk? ehh, cam TEDDY!
    tgk awek sebelah..hermm, betul ke minah tu ? apsal muka cam lain..dgn nada agak rendah, aku
    bersuara..yanaaaaaa! minah tu toleh aku. muahahhaha betul ar dia!

    nasib baik aku ingat nama ko. kalau idak mmg aku panggil pinky. heheheh..

    p/s: klcc ramai bangat aritu! nasib baik aku leh tercam teddy. heheheh..adakah dia dgn aku ada sama2 aura? muahahhahaha

  • pinky angel

    bertique
    jom shoping!! u support suma ek??haha...

    aikly
    hahahahaa..

    apa yg lain?aku tau aku lagi lawa dari gambar.hahaha..

    erm, tuhla.jenuh igt nama ko. Seb baik tak panggil mama panda jek.

    p/: oit, oit!! over nampak??hahaha..

  • bertique

    hahaha ...

    support suma ey?? hmmm .. depending on what you re buying ler ;)

  • GbuM

    budak kecik tu saje nk kasi teddy jeles.. hahahaha

  • la femme √©crivain

    hahahahaha!
    budak kecik ngorat?
    ke die konpius ko sebaya ngan die?
    muahahahahahahahahah!

  • Wong Ah Beng

    kinky angel
    wa mau pinjam magik phone lu laa..boley ka? mau angkat gambar wa jadik lebih2 comel.. :P

  • pinky angel

    bertique
    dun weri lah.. i'm not dat 'pisau cukur' nye type.

    gbum
    haha..xde la. dia x tau.Masa tu teddy tgh order food, me dok sorang2.Dia sj nak 'test power' ngorat awek la tu kot..

    la iris
    itu maknanya aku ni awet muda. Muka nmpk muda remaja lagi.hahaha..
    Tp, apsl kanak2 yang ngorat aku?kenapa tak lelaki2 macho dan hensem?? kenapa?? why??

  • pinky angel

    ab beng
    bukan magic kamela phone,tp magic web cam..
    muleh..muleh..silakan pinjam.lu punya muka aa..tidak comel.tapi muka lu itu selupa dengan keji+jahat+nakal punya kuceng.itu pujian ikhlas dari wa.. Mungkin dgn kamela wa, lu nmpk lebih comel.Slmt mencuba

  • bertique

    eyy i didnt say anything abt that ok ;).

    oh btw, lupa lak nak tanya .. apa perasaan u di ngorat budak kecik ?? :P

    woo hoo!

  • Angel Eyes

    wah.. next time u can bring me to klcc ok?

  • zuhri

    my analysis

    burger king - budak kecik tu sebenarnya dihantar oleh abangnya yang duduk dua meja belakang u yang nampak baju koyak tu :)

    isetan - nyonya tu offer baju size L pasal dia pun nampak baju koyak tu. dia fikir konform baju tu koyak pasal u pakai saiz M. daripada dia bagi u try baju saiz M dan koyakkan, baik dia suruh u try saiz L...hehehe

    mana tah klcc - errr....no komeng

    surau - bagus budak tu, boleh buat bini yang baik, ada ambik fon number dia tak?...hehehe

    1901 - guys always love watch girls eat hot dog. menambahkan selera makan kami. berapa kali mau makan da? banyak kali tawaf klcc ke? kehkehkehkeh

  • Oreos

    a guy will always know when he spots a good one... no matter how old or young he is ;)

  • aikly

    aku agreed dgn komen zuhri.

    BURGER KING - budak tu sebenarnya nak bgtau ko pasal baju ko yg koyak sebenarnya...hehhehe..

    ISETAN - Nyonya tu pun mmg dah nampak baju ko yg koyak tu. dia nak bgtau ko. tapi takut ko marah. so dia bgla hint camtu..

    p/s: apa yg over? teddy mmg over.cute2 gitu. ihihihik

  • Wong Ah Beng

    kinkyangel..
    me? keji? jahat?
    uhh..u hurted me... :(

    *sulking away*

  • pinky angel

    bertique
    hehe..okay, okay..

    perasaan? mula2 terkejut..pastu rasa kelakar + terselit rasa bangga sket sbb diminati oleh kanak2.hehe

    angel eyes
    yahh..sure, sure!!

    zuhri
    waHhh..dah takde keje lain la tu.siap ada analysis..!!

    burger king~dia dtg ngan family ramai2+tak nmpk abg dia pun ++ masa tu baju tu tak koyak lagi ++ seat kat burger king tu tinggi.tak nmpk baju blkg 4 sure

    i-setan~diulang..baju tu tak koyak lg.kompem koyak time me bukak baju ganaz sgt..marah punya psl.

    surau~mmg baik bdknye.lembut dan peramah je nmpk.tp nmpk mcm muka bdk skola lg.aiseh..sori..sori..Lupa mintakkan no phone. kalo tak dah letak kat blog.hahahaa

    1901~beli sbb kaver malu.niat asal nak dok lepak sana je..kaki penat.Tp x best lak dok lama2 kalo order air je.org lain yg xdpt duduk msti tgk me dgn muka bengang nnti..tawaf ntah brp round.plg krg pun 5-6 kali trn naik.

    oreos
    ur comment lighten up my day.. haha =p

  • pinky angel

    aikly
    huihh..sorang lg..

    BURGER KING ~ bdk tu dtg drarah DEPAN.dia tak nmpk blkg aku.

    ISETAN ~ aku benci nyonya tu.dia sj mls nak keje.mls nak selongkar baju saiz lain.mls nak lipat balik baju saiz L tu.pemalas tul!!!! Kalo dia bg tau takdenye aku mrh, malahan berterima kasih. Dia igt, dia suh aku pakai saiz L tu aku tak mrh ke?laaagi marah tau..

    p/s:Teddy je kiut?aku tak kiut ke??

    ab beng
    alalallalaa..muchuk2 smelly cat..
    jgn la merajuk ab beng.wa kata lu muka jahat sbb mmg btl lu punya muka mcm muka kuceng yg jahat, nakal punya type.Tp wa suka sbb nmpk ganaz.Lamai olang suka ini type punya muka what..Lu prefer yg innocent+nerdy punya type ka??

  • Wong Ah Beng

    pinky..
    Wa sinang hati lu pandai pujuk sama wa. Come! come! Lemme prepare you a special hotdog for dinner :)

  • pinky angel

    ab beng
    wheewww..lu tak melajuk lg kan?hehe..
    wahhh..special hotdog 4 dinner?i want extra cheese >:)

  • aikly

    oit! aku lupa ar nak beli cd kosong kat klcc aritu! klau idak sure ko dah leh burn kan....huhuhu

  • pinky angel

    aikly
    hehe..takde cd kosong,takdela aku nak burnkan..
    ha, cpt..mana?mana cd??

  • Wong Ah Beng

    kinky angel..
    open your mouth now bebeh..
    there's one delicious extra cheesed hotdog coming your way :O

  • pinky angel

    ab beng
    wow..nYummy.. i want more.. More cheese!! hehe

    =p

  • Wong Ah Beng

    kinky angel..
    cheesy punya budak! :P

  • pinky angel

    ab beng
    wallawweii..
    wa cheesy ka?lu pun cheesy juga

  • Wong Ah Beng

    kinky angle..
    yaa..wa suka cheese-kek :)

  • pinky angel

    ab beng
    cheese cake is my feberet too ab beng..
    Let's go 2 secret recipe! nyumm..nyumm..

    eh,lu kuceng mana boleh mkn cheese cake! nnti bulu gugur.lu mkn lu punya iams dahla..(betul ka??wa talak tau itu makanan kuceng sbb wa talak penah mkn lo..)

  • Wong Ah Beng

    kinkyangel..
    Ok laa..cheese cake tak penah makan..but believe it or not, kucing aku nih suka tembikai!

  • pinky angel

    ab beng
    "kucing AKU ni..."???so..u r not a cat huh??hahaha..

    really??tembikai?tipu.. my cat plg hebat pun mkn durian je.takde la pnh offer dia tembikai.

  • zuhri

    wwahhh...more than 25 comments. tu dah kira fofular...hehehehe

  • Wong Ah Beng

    kinkyangel..
    betul aahh..tak offer pun, dia yang mintak buat2 muka simpati aku test2 dia makan...har har..
    durian? ko try laa kasik dia sambal belacan kot2 dia suka :P

    ok..back to my cat..

  • pinky angel

    zuhri
    hahahaa.. thanx 2 ab beng sbb dia jdkan my comments section ni ruangan chatting.haha

    ab beng
    dah kasik, tp dia tak pandang pun.
    hehe..

    hey ab beng..ur compiusing me lar!! kejap jd kuceng, kejap jd olang.. haiiyaaa

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    wooohhoooo...aku memang suke perangai confident ko...!
    memang susan desperate housewives betol....couldn't care less...hehehe...

  • pinky angel

    nina
    hahaHAha... now ic y ur comparing me wif susan.. eiiiuww..dia lg teruk dr aku la..kan??kan???

  • shahnon

    budak2 kecik skrang dah pandai ngorat 'akak2' eh. heheh

  • pinky angel

    hi shahnon..
    tu la..kecik2 dah pandai ngorat akak2..dah besar nnti tak tau la mcm mana kan? hehe..

Related Posts with Thumbnails