Monday, 20 February 2006

Karangan BM : beg skolah saya


Ini beg sekolah saya. Beg sekolah saya kaler merah. Saya mau mahu yang kaler pink tapi tidak terdapat di pasaran ketika itu. Saya membelinya dengan harga RM 25 selepas mengugut akan membunuh tokey kedai itu jika tidak mengurangkan harga beg yang pada ketika itu RM40. Akhirnya saya berjaya mendapatkan beg itu. Walaupun beg ini bukan beg idaman (terpaksa beli sebab beg lama punya zip dah rosak) namun saya berpuas hati dengan prestasi beg ini di mana ia tidak perlu dicuci dan sentiasa nampak wangi.

Beg sekolah saya mampu memuatkan pelbagai jenis barangan termasuk sampah (tisu yg dah digunakan, plastik gula2, resit ATM/brg2 lain, nota2 conteng, dan ntahapehapentah lagi..), mekap (tidak disebutkan disini kerana tidak ada jenama) dan barang2 sekolah.

Yang ada di dalam beg saya seperti gambar di atas (tidak termasuk sampah dan mekap);

1. Pencil case (adiah besday thn lepas dari nina)
2. Wallet (suvenier dari indon, Hirda baru je bagi aritu)
3. Kunci umah dengan key-chain teddy bear ( key-chain tu Teddy bagi masa 1st date )
4. Kunci skuter dengan key-chain Italy ( key-chain tu my ex bagi )
5. Kalkulator (beli sendirik) yang dah berumur lebih 4 tahun.
6. Henset nokia buruk (amek mama punye) yang jugak dah berumur lebih 4 tahun.
7. Buku Optical Fiber Communication yang masih cantek(yg diusung ke hulu/hilir tanpa dibaca)
8. Buku nota untuk conteng2 (recycle yg thn lepas punya)

Sekian, terima kasih.

Orang lain utk di tag;
1. Nina
2. Iris
3. Saper-saperla...

37 stalker (s):

  • zuhri

    wah....sungguh comel key chain teddy bear awak tu ye. romantik habis...sucker!

  • bertique

    zuhri ko jahat siot.

    ok apa kasi key chain, kira lomantik la tuh. hhmmm beg budak sekolah ni lain sket ekk .. hehe penuh ngan buku2 dan kalkulator ..

    sesiku L tak de??

    huahahahaha

  • pinky angel

    zuhri
    zuhri jeles..zuhri jeles...!!
    blweekkk!! =p

    Sbb tu dia dpt nama teddy. Cumel aper, teddy bear tu.Menyenangkan i ketika teraba2 beg mencari konci rumah. key-chain besar sng nak carik.

    bertique
    that's my big bro (yg pandai msk megi)..hehe..

    sesiku L takde. Tapi plan nak bubuh pengapit G je senang..

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    BUKU?????...wah sungguh kagum dengan housemate aku sorang nih...ulat buku rupanya...patut tak pernah nampak buku tu kat dlm rumah...rupanya dalam beg sentiasa..heehehhe

    takpe babe...beg skolah ko cantik pada beg skolah aku...yang ade lebih kurang seribu lebih lubang2 yand digigit oleh tikus-tikus keji gamaknyer..:)

  • bertique

    zuhri, nina dah hint2 tuh. apa lagik? blikan la dia beg sekolah baru, beday dia pun tak lama lagik kot :P

    eh tapi lepas nih dia mana g sekolah kan? hang bli la baju yg best2 utk dia pakai g keje :P

    haaa pengapit g best ooo, tapi i suka sesiku L - pasal senang nak main ceper .. hahahaha

  • pinky angel

    nina
    ngehehe..perli nampak?takpe, tak baca buku takpe..asalkan sntiasa bawak. Boleh dijadikan senjata. Libas kepala orang boleh maut tu..

    By d way, beg ko mmg sungguh keji. hehe.. Ganti beg baru la wei!!

    bertique
    beday dia lama lagik. bday i dulu w/pun dia lagi TUA dari i. hehe..

    Lama tak main ceper. wujud lagi ke permainan tu skang?

  • la femme √©crivain

    ah..keji.
    kene tag lg.
    dah la kene amek gambar.
    cubela kasi tag yg senang sket.
    yg tak perlu byk usaha sgt.

  • pinky angel

    iris
    i'm training u lar babe..
    kene berusaha menggunakan tenaga dan pikiran sket. Pemalas! bangun!! bangun!! hehe..

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    ahaks...mane ade perli...
    lor ko nak buat weapon ka?..awat tak habaq.....aku ade suggestion..ape kate ko bwk buku advance engineering maths kreyszig yang tebal 300 lebih page tuh?...gerenti perogol bersiri pun takut nak dkt....

    huhuh...aku tgh berjimat cermat nih...takmo lar beli bag baru....nanti hantaran kahwin dpt beg jugak aper!...

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    iris...
    uhh..ko ni dah kene sampuk angin rambut gerbang tu lagi yerk?...
    wehhh..u still haven't told me about the thing u said in my blog...cpt...takde lupe aku nak interview ko kat yus...
    ish
    cpt! aku kejar ko ke mane2 saje...ke mane2 lubang2 tikus2 keji dlm dunia blogging nih...

  • pinky angel

    nina
    aha..buku tu. Terseksa membaca dan membawa buku tu. Tebal gile++berat. Mmg boleh bawa maut kalo jd weapon. But guys yg baca buku tu kat tmpt public boleh attract girls "wah..hebat mamat ni.amek engineering.." (bak kata Dr. Zul dulu)

    gile, nak tggu hantaran kawen. Time tu ko nye beg yg skang ni dah tggl tali je.


    nina lagi
    iris dah kene 'syndrome rambutmenggerbang' dia lagi.hehe..

  • zuhri

    nina nak beg? nanti aku bagi dia beg ikea yang kuning tu...memang tahan lasak dan boleh isi beg macam-amcam. cukuplah sampai akhir semester ni...hahahaha. no la dear, u tell me when's ur birthday then i'll get you something. pinky dah ada abang dia, buang masa ajer...hahahaha

  • bertique

    si yana punya beday 16-04, zuhri hang kasi dia apa?

    nina, hhmm aku tak berapa sure. tapi kasi ler awal pun tak pe.

    betul tuh zuhri, yana dah ada abang bear .. buang masa jek kan, hahaha.

    abang bear. hahaha

  • pinky angel

    zuhri
    aits?! slama ni u lyn i sbb igt i takde abg ke?pilih kasih tul..

    bertique
    nina 12-09
    Kalo nak bagi dia adiah, bagi set gamelan emas.tu je dia nak..

    biarla..abg bear i kiut..cumei.. Jeles ke??

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    muahahah...seronok jadi 'single' dlm blog nih..
    zuhri and betik....bile2 je lar birthday i...i tak memilih..jenis tak kisah ..anyday or everyday could be my birthday...

    pinky
    alar...tular ko...sape suruh citer pasal teddy...hahaha....
    *gelak keji

    zuhri..
    wehh beg ikea tu stylo ape!
    kuning lagi..besar lagi....ambikkan dua tiga pleaseeee..
    terima kaseeyyy zuhri!

    betik...
    jom buat virtual party untuk zuhri jom!....26 wey 26 wey....*saje mengecohkan birthday zuhri..suke la tu zuhri

  • aan

    beb,lama x borak ngan ko..internet aku dah potong arrr...tanam anggur mana nak bayo...huahuahua

  • zuhri

    pinky dearie, i know a cute girl like u sure got boyfriend one. i tak pilih kasih cuma now, since i know ur teddy baca this blog, i must respect him la. this is a guy to guy thingy. isa a.k.a pinky's teddy, steady bro...hehehehe

    err...nina, u pandai berenang ke? hehehehe

  • pinky angel

    nina
    chait..mcm best sgt je 'dikejar jejaka' seperti zuhri/bertique.hahaha..

    cerita psl teddy utk menurunkan sket ke fofularan aku. Penat nak layan org.. (kononnye) hahaha...

    aan
    haihhh..wujud gak ko lg ek aan?? senyap sunyi tanpa berita..

  • pinky angel

    zuhri
    me? cute? tenkiu2.. I know,i know.. no need to tell me over and over again. hahhaa..

    my teddy sporting mah.. Kan teddy??kan??kan?? He won't saja2 nak blasah u all sbb flirting main2 wif his cute GF ni. Hehe..

  • Wong Ah Beng

    kinky angelosss..
    muahh muahsss! kam heree kamm kamm...muahs! muahs!!

  • mental muz

    Tengok your calculator teringat time setadi. I had the very exact same model. Model stoneage tu, nampak sangat you study lama sangat gagaga

  • pinky angel

    beng beng
    here i come.. i'm coming, i'm coming!! (rasa dah lain mcm lak numyi dia..hehe)

    muz yg mental
    stoneage pun still leh pakai tau. Takde dlm pasaran dah benda ni. Syg calculator ni. Takleh dibeli dimana2. hehe..Leh masuk muzium..

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    zuhri..
    ehh pandaiii..
    gaya ape you nak?...gaya paling hebat sekali..kuak lentang lar...kadang2 boleh mengiring...dan tertonggeng....
    kuak lentang = membuta letika memonteng...

    pinky
    ieeeeewwww....ape cumming cumming nih?...ishhh..tak suka la masuk blog manusia2 yang obscene nih...ishhhh
    mak kite tak suke la kite gaul ngan orang2 gini....

    peace

  • pinky angel

    nina
    hey, hey.. wake up! ur not nina.. Who ever u r, Keluar dari badan kawan aku!!

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    gile ape ni..aku kene sampuk ke?...
    *ala2 clip perempuan kene sapmuk tu..

  • Angel Eyes

    cantiknya beg sekolah awak... mine kaler kuning masa study dulu laa.. striking yellow lagi. now dah selamat masuk bilik stor! huhu...

    key chain tu pun cute laa... wish that i can go back to school... =)

  • Oreos

    bila nak update ni??

  • Cik Puan Muda Stress

    huwarrghhhh

    NEXT!!

  • bertique

    zuhri, hehe aku suspek ko la.

    selamba hanjing jek kita melawak dulu2kan, ingat ker teddy tak baca menda nih.

    tapi aku support kot bro. aku mmg setuju bebenor dgn pendapat ko.

    bukan pilih kasih yana, respect. respecting each other (it's a guy thing la ..)

    :)

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    alar...ape nih bertique and zuhri..
    no fun lar jiwang2 karat2 kat sini...
    respect la mende lar...
    hey come on la..we need entertainment la!..bosan tau dok ngadap thesis jer...hehehe
    plus...alar si teddy tu cool jer...sengih je memanjang...kalau pinky dirampas orang pun ..gamaknyer sengih gak...
    dun worry...be keji ..
    capice?

    weh zuhri..cadangan photo shoot place...
    rimbun dahan

  • pinky angel

    nina
    thank God ur back.. Aku baru nak bacakan Yassin tadik.

    mata angel
    hehe..really love ur 'gambarcarimakan'.cantek!! (dari komen blog2 org lain, i found dat u ni suka memuji..hehe)

    I almost nak beli kaler kuneng, tp sbb skuter pun kaler kuning striking, poyo la pulak. Suma nak kaler sama.so pilih merah.. Keychain kiut mcm org yg bg.hehe..

    oreos
    u can speak malay meh?hehe..(if not how come u understand my blog..silly quest)

    baru 4hari tak blog dah kene suh update??how about u pay me monthly salary than i'll blog everyday.

    cik PMS
    haihhh... bisingla.. u buatkan la. Mentang2 ada beg coach baru (takde kene mengena lgsg!)

    bertique
    tenkiu.. Teddy will b sgt2 menghargai.Lps ni bg komen berunsur ilmiah ok??

    nina
    betul tu, betul!! sokong..hehe..
    walaupun ada sedikit keji..

  • The Love Gardener

    weyyyyyyyy bangun la wehhhhhh...
    dah buta dah tgh hari niiii
    nak gerak gi show nih....
    *as i speak....tgh bergulingan malas kat katil...typing with one hands...
    tapi mata celik k...

    letihnyerrr..mlsss

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    wakakakaka... the love gardener....
    that was me...hihihih
    yessss...i have a secret blog sebenarnya.....blog yng mengutuk korang semuaaa...*evil laugh...

    kene maintain website slendro la...
    bertambah batu kat kapla aki nih...
    adehhh222 berat2

  • zuhri

    nina, rimbun dahan tu kat bangi kan?

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    zuhri...
    hahah..close..tetapi anda gagal..maaf sila cuba sekali lagi

    itu rimbun "klasik" ..kedai makan kat bangi...nothing interesting for photo taking session there except for the lousy food and service...

    rimbun dahan kat sungai buloh....rumah hijjaz kasturi (the architect)....die mcm masuk2 hutan skit..like estate house mcm tu la...there ..ade mcm art gallery...and there's a set of bali gamelan kat a nice balinese gazebo...act. i've never been there...

  • Ms_B3rry

    teacher berry kasik A++ n 3 bintang utk karangan u ni..ok x? :)

  • pinky angel

    ms berry
    tenkiu teacher..

    teacher,may i go throw small water? ngehehehe...

Related Posts with Thumbnails