Monday, 13 February 2006

Trip to BP..


Ingat bertique je ke leh buat photo journal ke bali? aku pun bole gak tau.. Tapi dlm mesia je la. Ari Sabtu lepas aku balik BP ngan Teddy. Biasala..org baru dpt kete ni, rajin sket di ajak berjalan. Hehe.. Sepanjang jln, oleh kerana dilanda kebosanan tahap melampau aku pun amekla kamera teddy, snap gambar sndri byk2. Gile flash la katakan.. Amek gambar teddy yg tgh Serious memandu.. amek gambar kete kat jln. Kutuk2 Teddy punya sazzy bila ada kancil potong kitorang.. Api2kan Teddy cucuk Kelisa dpn kitorang yg bwk sket punye laju.. 140km/j. Awek je bawak tu.

Masuk tol Tangkak.. Menyusur jalan yang sgt2 familiar ngan kitorang ~ Tanjung Agas. Teddy bwk sazzy slow-slow depan Sc. Muar. Sekolah yang dah 6-7 thn kitorang tinggalkan. Mengimbau balik kenangan. Tempat aku jumpa Teddy dulu. Tak sangka, lps 5 thn minat dia, bagi2 surat lalu posmen (traditional sungguh!) akhirnya aku dapat dia gak. Korang tak yahla susah payah korek entry lama-lama aku (mcm zuhri buat). Kat sini aku cerita balik. Teddy a.k.a Isa Yassir Arafat tu 'Bruce' aku. (hehe..jgn marah cik puan!). Yup, senior sekolah je. Bkn artis atau millionaire mcm yg Zuhri imagine. Dia test engineer Proton kat s.alam.

Dulu kat skolah mmg tak pnh bertegur sapa, tgk dari jauh je brani. Tau psl dia pun sbb senior2 puteri ckp muka aku iras2 mcm dia. Kalo aku potong rambut mmg tak dpt nak bezakan. Cheh..! Ada akak senior beriya jadikan aku adik angkat sbb dia minat sgt kat Teddy. Lps Teddy abis skolah barulah aku brani contact dia. Jumpa alamat umah dia kat majalah skolah. Start dari tu kitorang main surat2 je. Dia takde phone. Dia kata phone tak penting utk dia. Dia tak pnh ada kwn baik pompuan. Tak pnh kuar ngan pompuan. Kalo kuar ngan pompuan skalipun, kuar ramai2 1 geng and kwn2 dia bawak awek diorang. Tu lah definisi 'kuar ngan pompuan' bagi dia. Sangat 'suchi murni'...hehehe... Lps dia grad, dah dpt kerja baru terfikir nak cari awek. Bila dia purpose aku, terus je aku terima. Gile.. old crush tu. 5 tahun aku tunggu dia. Igtkan dia ni jenis manusia yg takde prasaan nak ber awek.. hehe..

Ok.. sambung cerita tadi. Sampai Muar, singgah beli murtabak singapore. Korang pnh makan? Sedap woo.. besar. RM8 harga dia. Dulu masa kitorang skolah RM7. Dah naik singgit and saiz dah makin kecik. Seb baik rasanya maintain sedap mcm dulu. Rindu nak makan.. Restoran tu seblah Sc. Muar je. Kalo bdk2 fly dari skolah dulu gi makan kat sini la. Aku tak pnh buat. Aku budak baik dulu. Hahaha... (baik la sangat..)


Singgah kat Tanjung Emas. Tanjung Emas ke Tanjung Mas? Ntahla..aku tak sure sgt. Sempat lagi amek2 gambar kat situ. Tempat-tempat kenangan masa kitorang skolah kat Muar. Balik tu aku sempat snap gambar WETEX parade. 6thn dah tak jejak situ. Tempat outing paling best masa skolah dulu. Outing je mesti pegi Wetex. Makan Mc Donald. Heaven nye rasa dapat mkn benda lain, slain nasik kawah..


Patut dari Kajang leh sampai BP dalam masa 2jam lebih je. Tapi kitorang amek masa dkt 6 jam! Hehe.. Merewang kat Muar dulu. Malam, bwk teddy jalan-jalan kat Bandar BP. Dia ingat Batu Pahat ni pekan kecik je. Kutuk yea?? Macam la Rawang tu best sgt.. Kat BP pun ada BP walk tau.. Sempat amek gambar tapak kaki Menteri Besar Johor, Ghani Othman. Aku slalu jmpa dia. First time jumpa masa Festival Zapin 1998 kat JB. Lamanya aku tak mnari.. Minum2 kat BP walk. Dok depan barisan motor2 superbike. Teddy minat sgt2 superbike. 1 hari nanti bila dah kaya dia nak beli Kawaski Ninja. Hehe.. Aku pun suka. Lagi feel bawak motor laju2 dari bawak kete. Perasaan dia lain. Rasa angin.. Rasa diri seksi kalau naik motor2 superbike ni. Huehehehee... (seksi?? maksud aku perasaan seksi yang lahir dari dalam diri =p)



Esok pagi2 (errr..takla pagi sgt sbnrnye.. Bgn lambat. Tu pun dah kene jerit ngan mama.hehe..) kitorang gi air terjun Bekok. Dekat area Segamat. Gi ngan akak and abg ipar aku. Sejok gile air dia. Menggigil2 aku. Nak swim takleh, air cetek and banyak batu. Aku baring atas air je la. Teddy jeles sbb dia takleh float mcm aku. Aku tgh brangan float atas air dia gi tarik aku ugut nak hanyutkan. Siot je. Seb baik cetek. Orang jeles mcm tu la...

Petang, balik smula ke Kajang. Patutnya aku stay sbb cuti midsem seminggu. tapi aku kene balik sbb aku kene gi exam PTD esok kat putrajaya. Korang doakan la aku dpt jadi pegawai kerajaan. Hehe.. Skang aku takleh nak memilih sgt sbb mmg susah nak dpt kerja. B4 balik, Teddy sempat amek gambar ngan family aku. Mama, Cik Am (pak cik aku) and Nazri (anak cik Am). Muka sepesen jek semua. Macam mmg satu family. Ntah-ntah Teddy ni abang aku yg hilang kot. Ngehehehe..


Sempat singgah beli kain kat Tangkak. Best gak sbb dari harga RM80 dapat tawar sampai RM25. Belikan mama 2 pasang. Teddy belikan kakak dia 3 pasang. X sempat nak amek gambar lak kat sana.

Sampai casa dalam kul 10 mlm. Bercuti sakan aku ni. Rasa mcm nak demam pun ada. Balik2 igt nak tdo, tapi Fuzz bukak Twilight Zone lak. Layan sampai kul 3 lebih.

Smlm member aku sms, nak bagi nama aku jadi part-time model iklan tv. Gile ke hape? gerenti kene reject awal2. Aku gemok ma.. bagi nama Fuzz, Fiza, Hirda and Azyah. Okla.. Lapa. Tak kuasa nak diet. Mau carik makanan..hehe

16 stalker (s):

  • zuhri

    tedy bear tau ke ur blog ni?

  • bertique

    ini bukan pasal photojournal nih, ni dah kira bfphotojournal dah :P ngeh ngeh.

  • mental muz

    Lots of fun I see, tapi apesal kena mandi pakai baju hitam?

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    whoa....ni dedication valentine's day ko kat isa ke?
    hahaha.....haru biru betul kisahnyer..hehehe kissing...ehhh kidding...

  • Cik Puan Muda Stress

    eeeiii kalau adik bradik, dah kira incest dah ni.

    Bruce ek? aku nak pegi patent kan nama niee.. owang lain nak pakai untuk panggil bf depa kena bayar royalty kat aku.

    yun and isa sitting on a tree. K.I.S.S.I.N.G !

    p/s: gi buat dna test la kalo brani. hahahaha.

  • zuhri

    ni apasal mandi berdua-duaan ni? panggil JAIJ baru tau...hahahaha

  • bertique

    ntah ingat betik jek leh letak gambo? apa kelas ko betik, hmm aku pun leh komen tau.

    btw, good luck on the exam.

    susah soklan2 nya, tapi ok jek la. jika kau fikirkan boleh, kau pasti boleh!

    zuhri, ko boleh (blah)! hehehe

    *mode carik pasal ngan zuhri*

  • pinky angel

    zuhri
    Tau..tau..
    u all ngorat2 i kat sini (ada ngorat ke??ngahahaha...) buat dia rasa insecure. hehe..Cian teddy bear i tu.

    bertique
    ngehehe... Sesekali nak gak tayang BF. Ingat cik Puan je ke leh buat?

    p/s: len kali baca abis dulu blog orang baru komen. ngehehehe...

    muz yang mental
    err..sbb dah takde baju lain? tu pun jenuh carik. Kat BP mmg ketandusan baju. Suma angkut kat casa nih.

    armyllayangberhatirawak
    valentine's day? aku tak sambut. Tiap2 hari berkasih sayang dah. Tak larat nak menyambut dah. =p (padahal plan mkn kat hotel tak jadi sbb Teddy igt aku nak balik kg lama)huhu..

    cik puan
    Paten la.. I guna nama Teddy. U gunala nama Bruce tu. Tak amek tak..

    Takmain la sitting on a tree.. Dalam air lagi thrill. Huahahaa.. (Lum try sbb takut lemas)

    p/s: errr..tak moh la. Hehe..

    zuhri
    eleh..jeles! kitorang g akak and abg ipar i la..

  • pinky angel

    bertique
    *mode kompius ON*
    u sehat ke ni?u ckp ngan saper?

    lalalaaa...

    hehe

  • Cik Puan Muda Stress

    betik OD mee goreng mamak.

  • bertique

    err i ckp ngan betik dan u ols la .. heheh bukan OD mee mamak la cik puan, OD gelak ngan u ..

    very der!

  • aikly

    oit. aku pun g BP last wiken ar! nasib baik tak serempak dgn ko. hehehe..on d way balik kl, aku g piknik kat AIR TERJUN PUTERI GUNUNG LEDANG! worllllddd siottt! lenkali leh g agi!

    *dah tgk musical PGL x? best arrr

  • zuhri

    bertique frust pasal pinky tayang bf dia..hahahaha. tu ler, engko tak nak ajar pinky swimming and main tenis...hahahah

  • bertique

    ehem zuhri, u dont play play ok .. me where got jeles? i hak milik kekal utk everybody ..

    ngeh ngeh

  • pinky angel

    cik puan
    errr... *mode masih kompius still ON*

    bertique
    blog-crossing la ni..ye ke??

    aikly
    hehe.. stakat air terjun gng ledang..aku dah pegi 80jota kali. Naik bosan dah. teater muzikal PGL lom tgk maa..

    zuhri
    errr..apa akan jadi kalo ada org aja i swim/main tenis?

    bertique
    owhh..u ni harta wakaf kerajaan persekutuan la ni yek? (too much studying the kerajaan la ni..)


    *mode kompius ala2 hilang akal jap ON*

  • zuhri

    kalo ada org ajar u swimming n tennis, ada harapan mamat tu kena belasah dengan ur teddy bear...hahaha.

Related Posts with Thumbnails