Saturday, 29 April 2006

inang ghenek



enjoy this beautiful+cute malay's traditional dance...

16 stalker (s):

  • hazman

    hmmm..enjoy tengok video klip tu..tapi ni tarian tradisional johor ke?..segak segak awek penari tu...waduh waduh..bikin goncang hati ini...hehehe..ki O tsukete

  • che'fara

    haduh mak.kita yang tengok neh pun mau rasa sakit pinggang dia.

    *kalah beyonce pink panther

  • che'fara

    *tak pun shakira dlm belly dancing tuh apatah nama lagu dierh.

  • Cik Puan Muda Stress

    pinyunki,
    which one you is?
    if not here you, then no makna also show.

  • pinky angel

    hazman
    Inang Renek from Kedah, which was created in the late 70s, or 80s, by Wan Zainal Alam. Inang is a female only dance, fluid and graceful..(kakiseni.com)

    che'fara
    oit,study..study....
    hehe

    che'faralagik
    tuhla..igt omputih je ke ada belly dancing?kita ada butt dancing tau..

  • kel@mbu

    h.. dancer petronas mmg gempak2. saing2 dgn grup kebudayaan johor.

    nice video. air liur aku dh meleleh dah..

  • pinky angel

    cik PMS
    u carik bontot plg cantik tu i laa..
    takde maknenye..i menari lap dance je skang..

  • pinky angel

    kel@mbu
    wow..ramai rupanya tak tdo lg time2 mlm mggu mcm ni..hehe..

    yep..me dulu hampir2 join yayasan warisan johor. Member yg dulu saya ajar zapin skang asik kuar kat TV mnari ngan ct nurhaliza. bengang gile..tp terpaksa stop sbb nk continue study...

  • pinky angel

    dear readers..

    Inang renek ni bkn tarian Johor. As stated above, from Kedah.

    Sangat2 susah untuk master tarian ni. Pernah belajar, tapi sekerat jalan je. Tetap maintain with zapin, dari form 2 sampaila jadi wakil UKM.

    Takleh bawak tarian ni sebab;

    1-perlu kesabaran tahap maximum
    2-kene maintain body figure ramping+menggiurkan mcm penari2 tu (which..tak dapek la eden..)
    3-pinggang rasa nak tertanggal maa
    4-kaki sakit, ada mmbr yg smpi berdarah2 kaki time berlatih duduk and pusing tu..
    5-segan nak menari.. hehehehee...

  • Farah

    terima kasih Yun. u noe 4 wad.

  • Mr Hobo

    *drooling* ..... ok ok bila bila?

  • hazman

    ehhh...dari kedah rupanya tarian ni..nama je orang kedah..tapi tak tau pun...buta seni betui..tapi tak buta hati ekk..hehehe

  • lensman

    i beriya-iya tengok klip ni, tapi cik pinky tak ada punnnnn...

  • Oreos

    can you dance?

  • RaNdoMHEarTsOfArMylla

    oreos...our house is considered a part time dance studio..

  • pinky angel

    farah
    kasih diterima..take care ok?

    mr hobo
    eh, apsl i nmpk mata u mcm juling sket ek??learning html??

    hazman
    hehe..bahye kalo buta hati..

    lensman
    hehe..tu la, len kali baca komen dulu.. (mcm tak pnh buat je..)

    oreos
    zapin only..

    nina
    hahaha..welkam back.. aku baru igt nak stop blogging. bosan weh, korang takde...

Related Posts with Thumbnails