Thursday, 20 April 2006

Zapin

This is what happen when i'm in a busy mode. More entries..hehe.. Need something/someone to express my feelings/thought. Tension, tertekan (sama je la kan??).. No, no.. Tak tension. OK je. Ntahla.. Sorry akak 'cik Puan yg tak berapa nak Muda sangat dan suka Stress'. Malas nak buat tag la. Lain kali na.. hutang dulu.. hehe..

Sekarang tengah mode Exam. (I'll try my best to use standard Bahasa Melayu++ rojak English). Only 2 papers left and a full report of my final year project (thesis).




ID number : A 86394

Question (A) - essay
Elaborate this picture using not more than 1000 words.


(Answer should be written in standard Bahasa Melayu)




Ini merupakan gambar sekumpulan penari zapin yang diambil pada tahun 1998. Saya merupakan salah seorang anggota kumpulan penari ini dan telah menjayakan beberapa persembahan zapin pada majlis-majlis tertentu.

Saya bangga menjadi seorang anak jati negeri Johor yang telah disemat dengan nilai-nilai budaya kebanggaan negeri ini sejak dari awal lagi. Bermula dari pemilihan di sekolah, mewakili daerah Batu Pahat sebagai salah seorang peserta daripada 100 orang dari detiap daerah di Johor. Persembahan pertama, di dewan tertutup MPJB menari bersama-sama 800 orang dari 8 daerah di Johor. Kumpulan penari ini kemudiannya berkembang dan menerima pelbagai undangan, termasuklah merasmikan pembukaan F1 di Sepang pada tahun 2001.

...............................................................................................................................................................

Hehe..aduila..tak larat nak tulis skema2 macam ni. Rasa nak pengsan, bosan pulak bila baca semula. Takde point penting pun. Cuma aku dah dapat 2 undangan untuk mengajar zapin untuk akhir bulan 5 ni. 1 mengajar Jururawat Hospital Batu Pahat.. Satu lagi kat sekolah di Seremban.. Jadi cikgu Zapin je boleh? Tak payah jadi engineer..

eisk..

Tinggal 2 paper je lagi ni... gambatte pada diri sendiri...

24 stalker (s):

  • Cik Puan Muda Stress

    nasib baik ada free plug kat post tu. kalau tak, i gi bom umah u pinky..

    tolongs sikits ye. i am the muda. at least compared to betik. ha ha.


    no 1 beybeh, no 1!
    woot woot!

    i mean, cikgu zapin? yawnn...

  • pinky angel

    cik PMS
    dari u bom umah i, baik u bom umah bush.dapat pahala sket..

    i laaagi mude belia.hehe..

    takde adiah pon. tak heran..

    eleh..jeles la tu. U apa tau?

  • Mr Hobo

    adakah anda seorang yanb bertauliah untuk mengajari tarian zapin ini?

    terima kasih

    yang benar

  • pinky angel

    mr hobo
    tidak.sekadar hobi..

    hehe

  • lensman

    sila buka kelas zapin

  • pinky angel

    lensman
    i bukak kelas zapin, nina bukak klas gamelan, u bukak klas utk jg photographer.. ok?

  • Cik Puan Muda Stress

    hahaha. semua pun nak bukak kelas kaa?

  • pinky angel

    cik PMS
    mau join ka??hehe..

    u bukak klas utk menangani stress.sesuai utk org2 emo mcm u

  • Yana

    hmmm, jen leh garok kepala dia sampai bald arr nanti tryin 2 read tis..hehee.

    hey..u better get bz :)

  • Cik Puan Muda Stress

    takkan diri sendiri nak bukak kelas untuk diri sendiri kot...

    hi teddy!

  • mental muz

    not bad la, ada gak anak muda-mudi nak meneruskan perjuangan budaya kita. Ajar misi2 tu mcm best je, especially when they in their white uniform aaaaaaaaaahhhhhh *drool*

    p/s: misi yg cun and single plz book utk I plzzz

  • Cik Puan Muda Stress

    tak malunya si Muz ni.
    tinggal iklan dimana2..

    hidup pms!

  • che'fara

    menari zapin?best ar tengok org nari zapin.rasa cam princess tengah tengok org menari depan dia.terbuai sgtt.

    lagi 2 paper jer kan?
    pasni leh doa untuk che fara pulak punya exam.

  • mental muz

    argh cpms, kecoh la lu minah. kasi can la wa nak bahagia sekali sekala >(

  • bertique

    shumbang ...

  • kel@mbu

    tak pandai zapin. pandai twist ja. hehehe

  • Cik Puan Muda Stress

    yuhhhuuu
    enibadi homeee??

  • pinky angel

    yana
    yeah..poor jen. errm..1more paper to go..

    cik PMS
    bukak klas anger management.Siapa2 leh thn prangai U baru bg lulus.

    hahahhaaa..tergelak baca.
    memandai je nak hi teddy.

    muz
    yep..takkan melayu hilang di dunia..

    ha, ni la mentality lelaki yg amek engineering ni..Calon isteri 1st bdk pengajian islam, 2nd nurse, 3rd cikgu.

    Aper girls yg amek engineering mcm i ni tak cukup lemah lembut ke??

    cik PMS
    u bertanding utk parti mana?

    che' fara
    tggl 1 paper je..
    kalo saya lak, pantang dgr muzik zapin.kaki mau goyang je..hehe

    gud luck!!

    muz
    hehe..sila, sila..gado la.. i suka tgk org gado ni *mode batu api ON*

    betik
    tak phm la komen u.apa yg u nak cuba sampaikan ni?

    kel@mbu
    saya tak pandai twist.tp salsa, cha cha..bole

    cik PMS
    ha..ada.Baru balik ni. Bertapa kat library..

  • mental muz

    laaa ini takde kena mengena dgn lemah lembut la, cuma those white uniform tu mcm turn on la. Bdk pompuan engineering ada uniform ke? takde kan? hahaha

  • pinky angel

    mental muz
    mesti suka tgk hentai ni..

    nurse pakai uniform putih singkat2, french maid, policewoman..

    hahahaa..

    adala unifrom.. lab coat. setuju??hehe.. imagine this wayla..

    a female engineer wearing lab coat..ONLY white lab coat..tak seksi ke?hahahaa

    *mode BIOL on*

  • Oreos

    dah habis exam nanti boleh tulis entry for my blog :)

  • pinky angel

    oreos
    err..what happen bro? no lah..i can never be a writer like u.english rojak + BM hancur. so how?

  • aan

    weh..pepenat blajar engineering tu nk jd cekgu zapen je?

    baik ko bukak kolej zapin...kekeke..

    blog aku tukar ->
    http://dorasakura.blogdrive.com
    sbb kat opis x leh bukak blogspot.hampes je...

  • pinky angel

    a'an
    hehee..alar, tau la org tu keje putrajaya..

    baiklah. =p

Related Posts with Thumbnails